25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Regija Sandžak

Ugljanin čestitao Kurtiju izbornu pobjedu Samoopredjeljenja: Njegovati i unapređivati bliske veze bošnjačkog i albanskog naroda, kao i veze Sandžaka i Kosova

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin je povodom pobjede Pokreta Samoopredjeljenje na juče održanim izborima na Kosovu uputio čestitku lideru te stranke Albinu Kurtiju, ističući da ova izborna podrška predstavlja jak legitiman osnov za dalji politički i ekonomski razvoj Republike Kosovo u procesu Evropskih i NATO integracija.

Ugljanin je u ovoj čestitiki izrazio očekivanje da će Bošnjaci imati aktivnu ulogu u novoj Vladi i drugim institucijama Republike Kosovo

“U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje ime, čestitam Vam ubjedljivu pobjedu koju ste ostvarili na juče održanim parlamentarnim izborima. Raduje nas činjenica, da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi.Ostvareni izborni rezultat odražava jasnu podršku građana Vašoj viziji budučnosti Kosova. Ova izborna podrška predstavlja jak legitiman osnov za dalji politički i ekonomski razvoj Republike Kosovo u procesu Evropskih i NATO integracija .Očekujemo da će Bošnjaci imati aktivnu ulogu u novoj Vladi i drugim institucijama Republike Kosovo. Sa željom da nastavimo njegovati i unapređivati bliske veze bošnjačkog i albanskog naroda, kao i veze Sandžaka i Kosova primite izraze mog iskrenog prijateljstva i poštovanja. Želim Vam svako dobro”, naveo je Ugljanin, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Apsolutni pobjednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu je Pokret “Samoopredeljenje” koji je osvojio više od 48 posto glasova, što će im uz nekoliko poslanika iz manjinskih zajednica omogućiti samostalno formiraju Vladu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: