20 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Ugljanin: Cilj je da Bošnjaci budu jedinstveni u Skupštini Srbije, delegacija Ogranka SDA Sandžaka na predizbornom skupu SNS-a

Nosilas liste i predsjednika SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je cilj te liste da ubijede građane Sandžaka i Bošnjake da svi budu jedinstveni u Skupštini Srbije kako bi se usvojila rezolucija i zločinu genocida u Srebrenici, pruži podrška suverenoj i nedjeljivoj Bosni i Hercegovini, kao i da podrže koncept “rješavanja svih političkih i teritorijalnih sporova susjednih država na Zapadnom Balkanu u procesu EU integracija i pristupanja NATO savezu”.

Govoreći o regionalnoj saradnji Ugljanin je na konferenciji za medije rekao da posebnu pažnji posvećuju podršci Bosni i Hercegovini, kao jedinstvenoj, suverenoj i nedjeljivoj državi ravnopravnih građana i naroda.

Pozvaje je sve demokratske snage i građane Srbije, posebno Bošnjake i građane Sandžaka da podrže suverenitet Bosne i Hercegovine.

“I jasno pošaljemo poruku u građanima Bosne, Evropskoj uniji, Americi da je to pitanje ključno za rješavanje pitanje trajnog mira na Balkanu”, rekao je Ugljanin.

On je potvrdio da će Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar prijavio prisustvo svoje delagacije organizatoru sutrašnjeg predizbornog skupa Srpske napredne stranke (SNS) na kojem je najavljeno da će govorit Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić.

“Dali smo zadatak našim ograncima u Sandžaku da uspostave saradnju sa svim strankama na lokalnom nivou i razvijaju pozitivnu političku klimu za ove izbore. Imamo interes da pratimo šta to druge stranke nude građanima Sandžaka, posebno one stranke koje koriste bošnjačke glasove. Naši ogranci imaju obavezu da prate izbornu kampanju svih drugih stranaka i da na taj način umanje taj jaz, podjele i da se stvori međupolitička harmonija”, rekao je Ugljanin.

Odgovrajući na novinrasko pitanje ponovio je stav da će podržati ono kandidata za predsjednika Srbije koji podrži program SDA Sandžaka.

GO SDA Sandžaka, Novi Pazar, jutros je saopštio da prati predizborne aktivnosti svih političkih stranaka u gradu i objavio dopis upućen Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP), Gradski odbor Novi Pazar, da obezbjedi sedam mjesti za delegaciju SDA Sandžaka.

Srpska napredna stranka najavila je danas da će održati predizborni skup “Miting u Novom Pazaru”, na kojem će govoriti predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić, u nedjelju, 20.03.2022. godine, u hali “Pendik” sa početkom u 12 sati.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: