19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Ugljanin: Otvaranjem BiH konzulata poslata jasna poruka da je na vidiku bolja budućnost za život u Sandžaku

Otvaranje konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru predstavlja jasnu poruka da ova država pokazuje interes i brigu za Bošnjake i druge građane Sandžaka kojima je Bosna i Hecegovina matična država, poručio je predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka je na konferenciji za medije ocjenio da je ovo veliki korak u bilateralnim odnosima BiH i Srbije u mirnom rješavanju nagomilanih problema i otvorenih pitanja.

“Za Bošnjake Sandžaka je ovo jasna poruka da je na vidiku bolja budućnost za život u Sandžaku, te da mogu biti most saradnje i stabilizirajući faktor u odnosima dviju država, ali i drugih zemalja u susjedstvu u kojima Bišnjaci žive”, naglasio je Ugljanin.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li je njegova stranka dobila poziv za učešće u pregovorima o novoj vladi on je, izmedju ostalog, kazao da je SDA Sandžaka od osnivanja do danas preuzela obavezu od države da rješava sva pitanja koja muče Bošnjake.

“Mi smo na izborima imali jasan plan i program, te ukoliko nova vlada bude demokratska, stabilizirajuća i mirotvorna, a ujedno i prihvati elemente našeg programa za razgovor, mi možemo razgovarati na tu temu”, pojasnio je Ugljanin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: