29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SSP Novi Pazar: Uraditi stručnu studiju gradskog saobraćaja, tragični događaj ne treba biti pokretač rješavanja problema

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Pazaru je iznio zahtjev da se uradi stručnu studija gradskog saobraćaja u gradu i saopštio da razumije sve veću zabrinutost građana zbog neadekvatno regulisanog saobraćaja, što je, ocjenjuju, jedan od većih problema u našem gradu.

Potpredsjednik GO Novi Pazar Stranke slobode i pravde (SSP), Mirsen Alibašić

“Funkcionisanje i regulisanje saobraćaja ne prati trend razvoja urbanizacije u gradu i već dugo vremena ne postoje konkretne ideje niti projekti lokalne vlasti o njegovom unaprjeđenju. Za posljedicu imamo gužve u saobraćaju, nedovoljno parking mjesta, zauzete i neobezbejđene trotoare. Nažalost, svjedoci smo sve većeg broja povređivanja i smrti građana usljed saobraćajnih nezgoda”, izjavio je potredsjednik GO Novi Pazar Stranke slobode i pravde, Mirsen Alibašić.

U reagiranju se konsatatuje da se sa navedenim Novi Pazar suočava skoro svakog dana.

“Ne treba neki tragični događaj biti pokretač rešavanja problema, niti je normalno da građani svakodnevno brinu za svoju djecu da li će bezbjedno otići i vratiti se iz škole. Problem gradskog saobraćaja je potrebno hitno i sistematično rešiti i obezjbediti građanima Novog Pazara sigurnost za svoju djecu, kretanje trotoarima i dobar gradski prevoz”, ističe Alibašić.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Pazaru zahtjeva da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja u Novom Pazaru radi njegovog unaprjeđenja, što bi podrazumevalo postavljanje svjetlosnih i znakovnih signalizacja, bankina, trotoara i video nadzora na mjestima gdje je to potrebno, a najpre na mjestima gde je saobraćaj intenzivan.

Građanima je potreban bolji javni prevoz i izgradnja autobuskkih stajališta sa nadstrešnicama i klupama, kao i preduzimanje svih potrebnih tehničke mjera uz obavezan pojačan nadzor saobraćajne policije, poručuju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: