19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Turska

Ugljanin u posjeti Turskoj

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin posjetio je danas u Ankari Generalni direktorat Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske i tom prilikom susreo se sa direktorom Abdullah Erenom, saopšteno je iz te stranke.

Ugljanin je, kako je navedeno, upoznao Erena sa glavnim aktivnostima Stranke u Sandžaku, sa problemima Bošnjaka u Srbiji, kao i sa konkretnim prijedlozima za njihovo rješavanje.

“Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima saradnje posebno u oblastima obrazovanja, školovanja studenata i o kulturnoj saradnji”, piše u saopštenju.

Dodaje je Eren je istakao da će Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske uvjek biti podrška Sandžaku.

Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske sprovodi program stipendiranja studenata, Turske stipendije (Turkiye Burslari), potpuno finansirano školovanje na najprestižnijim univerzitetima u Turskoj kojim su obuvaćeni studenti iz 150 zemalja svijeta, istakli su u svom saopštenju iz SDA Sandžaka.

Foto:sda.rs

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: