19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U Novom Pazaru 44 bolnička covid pacijenta, registrovana 24 nova slučaja zaraze

U Novom Pazaru je prethodnog dana bilo ukupno 44 bolnička pacijenta sa simptomima koronavirusa. Prema zvaničnim podacima preminulih nije bilo. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru juče je registrovao u Novom Pazaru 24, Tutinu 1 i Raški tri nova slučaja zaraze COVID-19.

Gradski Štab za vanredne situacije je na osnovu podataka koje su dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP saopštio da je na dan 17. novembar 2020. bilo tri nova prijema (pacijenti iz Raške), otpusta i transparenata nije bilo, te da na respiratorima je bio jedan, na high-flow tri, i da preminulih nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je i proteklog dana povećan broj pregleda, ukupno 88 (48 prvih i 40 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađeno je 48 laboratorijskih analiza, 46 RTG, 44 seroloških (brzih) testova iz krvi 44 od čega su tri IGG pozitivna i 46 PCR testova.

Na Infektivno odeljenje je 38, a u privremenoj bolnici Novopazarska banja 6 (1 prijem) hospitalizovanih pacijeneta.

– Situacija teška, ima 120 pozitivnih pacijenata, zaražena 4 prosvjetna radnika

Stručno-operativni tim Gradskog štaba za vanredne situacije je juče epidemiološku situaciju u Novom Pazaru ocjenio kao zvanično tešku, posebno kad uzmemo u obzir situaciju u okolnim gradovima, budući da smo regionalni centar.

“Trenutno imamo 120 pozitivnih pacijenata, od kojih se većina odlučila da bude na kućnom liječenju. Velika opasnost je porast broja zaraženih u okolnim krajevima, posebno u Kraljevu i u Raški. Danas smo odlučili da se uputi dopis Sandžakttransu, odnosno Kavimu, da svi autobusi budu posebno dezinfikovani. Donijet je zaključak da se pojača dezinfekcija autobuske stanice, kruga oko bolnice i glavnih ulica u gradu. “, rekao je između ostalog gradski vijećnik dr Fevzija Murić.

On je kazao da su trenutno 4 prosvjetna radnika u novopazarskim školama zaražena i da se razmatra mogućnost da se uradi slučajna proba uzorka da se testiraju učenici, budući da su oni mladi i da mogu asimptomatski da prenose virus.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: