26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Turska

Uhapšena četvorica zbog podmetanja eksploziva na vozilu predsjednika Erdogana

Troje od četvoro uhapšenih priznalo je da su učestvovali u postavljanju eksplozivne naprave pod automobil policijskog službenika, koji je trebao osiguravati skup na kojem se prošlog vikenda obratio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u gradu Siirtu, izvještava Anadolu agency (AA).

U saopćenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Turske navedeno je kako je jutros provedena akcija hapšenja u okviru koje su privedeni A. D, S. D, S. A. i A. A. koji su osumnjičeni za postavljanje eksplozivne naprave pod automobil policijskog službenika u distriktu Nusaybin, u Mardinu, javlja AA.

Navedeno je također da su trojica osumnjičenih tokom prve izjave priznali da su ispod vozila stavili bombu.

“U subotu, 4. decembra, ispod automobila policijskog službenika u Odjelu interventne policije u Nusaybinu, u Mardinu, otkrivena je, a potom kontrolirano uništena ručno izrađena eksplozivna naprava”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je istog dana objavljeno kako je policajac, pod čiji automobil je postavljen eksploziv, bio dio tima koji je trebao biti poslan kao pojačanje za osiguravanje programa predsjednika Erdogana u Siirtu, na jugoistoku Turske, gradu udaljenom 225 kilometara od Mardina, izvjestila je Anadolu agency.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: