24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Ujedinjena Srbija predstavila kandidate za predsjednika i premijera Srbije

Kandidati Ujedinjene Srbije na predstojećim izborima za predsjednika Srbije i gradonačelnika Beograda,  Zdravko Ponoš i Vladeta Janković, kao i nosilac te liste na republičkim izborima Marinika Tepić, najavili su danas pošten i zakonit rad buduće vlasti.

Predsjednički kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš rekao je danas da će Srbija poslije aprilskih izbora biti ujedinjena i uredjena zemlja koja gleda u budućnost.

Ponoš je na konferenciji za novinare rekao da je predsjedničku kandidaturu prihvatio kao gest građanske odgovornosti i patriotske dužnosti, te zahvalio svima koji su ga podržali.

Naglasio je da po Ustavu, predsjednik Srbije odražava državno jedinstvo i da je tako u svakoj državi, te dodao da je čovjek koji danas radi taj posao razjedinio Srbiju.

“Srbija će poslije aprilskih izbora biti uređena zemlja, svjesna sebe i svoje prošlosti, ali koja gleda u budućnost”, rekao je Ponoš.

Upitan da li će razgovarati i sa ostalim opozicionim strankama i pokretima, odgovorio je da će ih sa zadovoljstvom prihvatiti razgovore sa onima iz “prave opozicije” ali da nema namjeru nikoga da moli.

Ponoša su kandidovali Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Sindikat Sloga.

Tepić je podsjetila da je Stranka slobode i pravde (SSP) ranije predstavila prioritete plana za Dan poslije, te naglasila da je taj plan usmjeren na povratak pravde u Srbiju.

Rekla je da to podrazumeva nekoliko zakona o specijalnom antikorupcijskom tužiocu, sa, kako je objasnila, uspostavljanjem tužilačke policije.

“Tu je i zakon o poreklu imovine, ali pravi zakon, a ne ovaj kao što je zakon Srpske napredne stranke kao i lustracioni zakon”, rekla je ona.

Navela je da postoje planovi i za obrazovanje, poljoprivredu i druge oblasti, te naglasila da garantuje da će sve obećeno biti i ostvareno.

Marinika Tepić je izjavila danas da joj je čast što će predvoditi parlamentarnu listu Ujedinjene Srbije na kojoj će biti “eminentne ličnosti i najhrabriji opozicionari” koji se godinama bore, medju kojima su Marija Lukić iz Brusa i novinar Milan Jovanović iz Grocke.

Kandidat za prvog čovjeka Beograda Vladeta Janković kazao je da bi ta koalicija, onoga dana kada preuzme vlast, prvo spriječila sve ono što nanosi štetu.

On je rekao da predizborna trka neće biti nimalo laka i da je “režimska propaganda već krenula i da može da bude samo gora”.

Podsjetimo, u Srbiji će 3. aprila biti održani predsjednički, parlamentarni i izbori za Grad Beograd.

Izvor: Beta

Foto: MC Beograd

Povezane vijesti

%d bloggers like this: