Aktuelno Društvo Kolumna Novi Pazar

Ulica u Čerkez Mahali zaboravljena od svih

Nepojmljivo zvuči činjenica da u centru Novog Pazara u naselju Čerkez Mahala, odmah uz robnu pijacu, postoji mjesto koje se zove ulica, a ustvari je ruglo “evropskog” Novog Pazara.

 

Umjesto asfaltiranog i osvijetljenog puta, kakav priliči gradskom jezgru, dio ulice Čerkez Mahala, koja ide uz samu pijacu, postao je sinonim za kratere na putu koji su u jesenjim i zimskim danima ispunjeni ogromnim barama i blatom, onemogućavajući prolaznike i vozila da normalno funkcionišu.

Stanovnici ovog djela grada i zakupodavci tezgi sa razočarenjem govore o ovom problemu, koji više decenija tišti svakog ko ovuda mora da prođe.

“Nema kome se nismo obraćali i slali molbe i razne zahtjeve, ali konkretnog odgovora nema, osim da postoji problem u neriješenim pravno imovinskim odnosima. Pa neka ga riješe već jednom”, apeluje Senada, koja u okviru robne pijace ima svoju tezgu.

Stanovnici ovog dijela grada takodjer ističu da je ovo mjesto gdje automobili jedva ili nikako ne prolaze, a u noćnim satima je sablasno mračno i nebezbijedno.

“Žalosno je da živimo u ovakvoj ulici, ali je najveća sramota da na vidiku nema nikakvog rješenja”, kazao je u prolazu za naš portal sredovječni gospodin, koji ovom dijelom prolazi samo kada baš mora.

Snews je probao da kontaktira nadležne u vezi sa ovom ulicom, ali su na dvije adrese dobijena i dva različita odgovora – jedan je “nismo nadležni” i drugi “radi se na tome”.

Koliko se radi ili ne, vidi se iz priloženog, a da li je nadležnost ovog ili onoga, očigledno ćemo morati da sačekamo neke naredne izbore.

Foto:SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: