Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Regija Sandžak

SDA Sandžaka uz centralu u Sarajevu, neće se odazvati na poziv Konakovića

SDA Sandžaka neće se odazvati pozivu na sastanak “Položaj i status Bošnjaka u regiji”, zakazan za 12. april ove godine koji je uputio predsjednik stranke Narod i Pravda (NIP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elemedin Konaković

“Stranka demokratske akcije Sandžaka, po tom pitanju podržava obrazloženje i stav SDA Bosne i Hercegovine i ostalih patriotskih stranaka u BiH koje se neće odazvati pozivu na taj sastanak. O položaju i statusu Bošnjaka ne može se razgovarati bez njihovih legitimnih predstavnika, koji imaju odgovarajuću izbornu podršku”, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Predsjednik centrale SDA u Sarajevu Bakir Izetbegović je ranije izjavio da je niz razloga zbog koji se neće odazvati pozvu Konakovića i da su saradnju sa predstavnicima Bošnjaka u državama regije imali i imaju svi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine izabrani iz reda bošnjačkog naroda, te je u tom smislu Konakovićeva inicijativa – višak i pokušaj njegovog samonametanja i samopromocije.

“Također, SDA, kao najveća stranka u Bosni i Hercegovini za koju pretežno glasaju Bošnjaci, održava redovne kontakte i ima saradnju sa većinom političkih predstavnika Bošnjaka u regiji. Nastavićemo to da činimo i da im pružamo podršku u ostvarivanju interesa Bošnjaka u državama u kojima oni žive. Za to nam nije potreban posrednik, pogotovo ne u Konakovićevom liku i djelu.
Na kraju, smatram da nije uputno da imam bilo kakve kontakte s Konakovićem dok se ne razriješe vrlo ozbiljne optužbe koje se odnose na njegove veze sa narko-kartelom dokumentivane u Sky-aplikaciji.”, poručio je Izetbegović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: