26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Uspostavljanje sajta i aplikacije “Bezbedni novinar”, kao i SOS telefona za fizičke napade na novinare

Predstavnici Vlade Srbije i Radne grupe za bezbjednost novinara dogovrili su danas uspostavljanje sajta i aplikacije ”Bezbjedni novinar” i SOS telefona koji će biti dostupan svim novinarima za pitanja ugrožavanja fizičke bezbjednosti.

Foto: Vlada Srbije

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastale su se danas sa članovima Radne grupe za bezbjednost i zaštitu novinara.

Foto: Vlada Srbije

Sastanku su prisustvovali svi članovi Radne grupe iz medijskih i novinarskih udruženja, državnih organa i nezavisnih institucija, kao i predstavnici međunarodnih organizacija koji podržavaju rad.

Foto: Vlada Srbije

“Na sastanku je ukratko predstavljen Plan rada Radne grupe za prvih šest mjeseci i potvrđeno da će fokus biti na krivično pravnoj zaštiti i bezbjednosti novinara i pitanjima napada, uvreda i prijetnji na novinare. U skladu sa Planom rada, dogovoreno je uspostavljanje sajta i aplikacije ”Bezbedni novinar” i uspostavljanje SOS telefona koji će biti dostupan svim novinarima za pitanja ugrožavanja fizičke bezbjednosti”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Novi sastanak Radne grupe sa premijerkom Brnabić i ministarkom Gojković zakazan je za 26. februar 2021. godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: