19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Već 43 dana istrajni u protestu, traže smjenu Meha Mahmutovića i pozivaju na odgovornost

Prije 43 dana grupa građana počela je mirne proteste ispred Uprave Opšte bolnice Novi Pazar izražavajući nezdovoljstvo zbog opšteg stanja u toj zdravstvenoj ustnovi i, između ostaloh, zahtjevajući tranparentnost i smjenu rukovodstva.

Oni su protest, sa istim zahtjevima, nastavili i večeras, poručivši da će biti istrajni sve dok se stanje ne promjeni.

Jedan od redovnih učesnika protesta Džemil Delić kaže da su istrajni jer u ovom mirnom protestu, tragajući za istinom, imaju podršku naroda.

“Istina je ta koja oslobađa. Narod nas poštuje, cijeni i uvažava naše traganje za istinom, sa ovim humanim ciljem kako bi se u ovoj krucijalnoj ustanovi u gradu uspostavio red, disciplina i domaćinsko ponašanje”, rekao je on ponovivši da su zahtjevi da građani imaju adektvatnu medicinsku uslugu.

On je istakao da učesnici protesta nemaju svojih ličnh ambicija i nemaju nikakve lične koristi ud učešća na protestu.

“Nastavljamo za jedno opšte dobro, u ime Allaha dž.š.”, poručio je on uz poznate riječi Poslanike Muhammed “stanje jednog naroda se neće promijeniti dok se taj narod sam ne promijeni”.

Na upit da li ima nekih pomaka tokom ovih protesta, odgovora da su očekivali da će nadlženi državni i organi grada pokrenuti neke postupke i istrage ali pošto se ništa ne dešava i dalje mirno protestuju.

” I dalje ćemo da ukazujemo i upiremo prst u ovu upravu koja je korumpirana”, poručio je on.

Učesnici protesta su većinom građani koji su izgubili nekog bližnjeg tokom posljednjeg talasa pandemije koronavirusa u Novom Pazaru ili su i sami kao pacijenti u OB Novi Pazar bili žrtve ove zarazne bolesti.

Među zahtjevima koje ističu su smjena vd direktora Meha Mahmutovića, adekvatno liječenje, tranparantnost donacija, bolji odnos medicinskog osoblja prema pacijentima, odgovornost zbog velike smrtnosti od COVID-19, kao i pokretanje odgovarajućih krivičnih i drugih postupaka protiv odgovornih lica.

Podjećamo da je vd direktora OB Novi Pazar Meho Mahmutović od juče angažovao privatno obezbjeđenje koje pod plaštvom da je riječ o “crvenoj zoni” ne dozvoljava pristup i nesmetan rad novinara ispred Dijagnostičkog centra, odnonso Uprave bolnice.

Na prostoru ispred Dijagnostičkog centra, kao i u krugu Opšte bolnice ni danas nisu bile obilježene zone, sigurni putevi, a na tom prostoru civli se slobodno kreću i parkiraju automobile.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: