30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

VST: Sađida Rožajac izabrana za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru

Sađida Rožajac, dosadanji sudija parničar u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, izabrana je za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, saopštio je Visoki savjet tužilaštva (VST).

Visoki savjet tužilaštva, na Trećoj redovnoj sjednici održanoj u ponedeljak, 19. juna 2023. godine, povodom oglasa za izbor glavnih javnih tužilaca, donio odluke o izboru na javnotužilačku funkciju glavnih javnih tužilaca i javnih tužilaca.

Sađida Rožajac je od 2014. godine obavljala funkciju sudije, rođena je u Sjenici, a završila je Pravni fakultet Univerziteta u Prištini. Do sada je kao sudija parničar postupala u 4.401 predmet. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Sjenici je obavila priptavnički staž i radila kao tužilački saradnika u Osnovnom i Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Ona je od strane Komisije Državnog vijeća tužilaca dobila četvorku, a advokat i bivši zamjenik zavnog tužioca Osnovnog javnog tužilašta u Novom Pazaru, Jovan Milanović dobio je trojku.

Kandidati za javnog tužica Višeg javnog tužilatva u Novom Pazaru bili su i zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru Muhedin Dedeić i zamjenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu Aleksandar Pavlović.

Pored glavogi javnog tužioca Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Milene Mrvić, javni tužioci su Edis Arifović, Radisav Filimonović i Adnan Baćićanin.

Milena Mrvić je na rang listi Državnog vijeća tužilaca za izbor zamjenika javnog tužioca Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu bila na drugom mjestu sa osvojenih maksimalnih 70 bodova.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: