20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Srbija

Vučić naredio podizanje borbene gotovosti za dio jedinica Vojske Srbije i MUP- a

Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli obilazak dijela oružanih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a zadejstvovane su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom preijlazu Jarinje.

“Nakon provokacija koje su usledile od strane jedinica Rosu, koje se već sedam dana nalaze na sjeveru Kosova, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za dio jedinica Vojske Srbije i MUP- a”, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Kako podsjećaju, “jedinice Rosu već sedam dana krše Briselski sporazum i dogovor Srbije i KFOR-a, pri čemu Beograd ni na koji način ne povećava tenzije i nestabilnosti koje Priština izaziva”.

U posjeti srbijanskim oružanim snagama, pored ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik ruskog ministra odbrane general-major Aleksandar Zinčenko, kako bi se lično uvjerili u aktuelnu situaciju, zaključuje se u saopštenju.

U garnizonu Raška i garnizonskom mjestu Novi Pazar deo zadejstvovanih snaga Vojske Srbije se od prije nekoliko dana nalaze u prvom stepenu pripravnosti.

Borbeni avio i helikopteri Vojske Srbije nekliko dana nadleću prostor iznad Jarinja i granice između Kosova i Srbije.

Foto: mod.gov.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: