26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Vučić održao miting u novopazarskoj hali Pendik, bez ijednog obilježja SDP-a

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić danas je u okviru predizborne kampanje održao miting u Novom Pazaru gdj mu je priređen doček i ispratnica od strane organizatora skupa Sandžačke demokratske partije(SDP).

“Ja vas volim jednako kao i sve druge građane Srbije i iskreno vas volim, a kolika je moja iskrenost merite po djelima. Iskrenost mjerite i po tome šta je sve urađeno i po tome što će biti urađeno”, rekao je Vičić okupljenima u hali Pendik i ponovio obećanje iz 2014. godine da će dovesti jednog velikog investitora dovesti u Novi Pazar.

Zamolio je prisutne da mu ne sude po onome što je rekao pre 30 godina, “već po djelima i onome što je uradio u posljednjih deset godina”.

Vučić je, između ostalog, govorio o dobrim komšijskim odnosima, potrebama izgradnje bolje budućnosti kroz niz projekata, ali se osvrnuo i na to što u dvorani nema nijednog obilježja SDP-a niti Bošnjačke zastave, već samo SNS-a, iako je prethodnih dana ovaj miting gromoglasno najavljivan kao skup koji organizuje strank Rasima Ljajića.

“Pitao sam se zašto su napisali SNS koju volim, zašto nisu napisali SDP? To mi govori o tome koliko naši ljudi iz Beograda ne žele da razumiju druge ljude, lljude koji ovdje žive. To govori koliko još imamo da učimo jedni o drugima i jedni od drugih”, donekle je pojasnio Vučić.

Prije njega, na ovom skupu se obratio Rasim Ljajić i pozvao Bošnjake da podrže Vučića, jer sa njim Srbija i Sandžak jedino mogu, kako je ocjenio, imati bolju budućnost.

“Mi smo prepreka za lažna obećanja. Kad glasate za SDP, glasate za život, nove skole, auto-puteve, zdravstvene institucije”, rekao je u svom nadahnutom govoru Ljajić i poručio da je dovodjenje investitora njihov prioritet.

Ispred same dvorane Pendik oko 30-tak mladića je uz baklje i koreografiju pružilo podršku Aleksandru Vučiću, kao i lideru SDP-a Rasimu Ljajića.

Prije ovog skupa, Vučić je boravio u Sjenici gdje je otvorio radove na izgradnji dionice Požega-Duga Poljana na auto-putu “Miloš Veliki”, a ujedno označili i početak izgradnje nove osnovne škole “Svetozar Marković” u ovoj sandžačkoj opštini.

Tokom boravka u Sjenici sve vreme su uz Vučića bili njegovi partneri iz Stranke pravde i pomirenja na čelu sa predsjednikom Usamom Zukorlićem.

Foto::SNS, SDPS, facebook

Povezane vijesti

%d bloggers like this: