Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Vulin opet nije pozvao novinare, ocjenio da je situacija u Novom Pazaru stabilna i da je policija ostvarila dobre rezultate

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Novom Pazaru da je situacija u tom gradu stabilna, da je policija ostvarila dobre rezultate i pokazala odlučnost, volju i hrabrost da se obračuna sa kriminalom i osigura bezbjednost građana, objavljeno je na sajtu MUP-a Srbije.

Kako se prenosi Vulin je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru, te istakao je da je policija na području ove Policijske uprave od decembra do danas ostvarila značajne zaplijene narkotika, oružja, vozila, uhapsila više lica za kojima je bila raspisana potjernica, rasvjetlila značajan broj krivičnih djela.

„Situacija je značajno bolja, ali to ne znači da sada treba da stanemo. Očekujem maksimalnu posvećenost i rad policijskih službenika, brzo i efikasno rasvjetljavanje počinjenih djela, ali i operativni rad kako bismo spriječili da ona budu počinjena. Ne smijemo dozvoliti da se situacija iz decembra ponovi“, naglasio je Vulin.

On je ponovio da od Policijske uprave očekuje da bude garant poštovanja javnog reda i mira i sprovođenja zakona i naglasio da u borbi protiv kriminala ne može i ne smije da bude zaštićenih i da svi oni koji su se ogriješili o zakon, uz čvrste dokaze, moraju biti procesuirani.

Tokom posjete Novom Pazaru, ministar Vulin sastao se i sa gradonačelnikom tog grada Nihatom Biševcem i predsjednikom Savjeta za bezbjednost grada Hajrudinom Hajrovićem.

Posebnu zahvalnost, ministar Vulin izrazio je građanima Novog Pazara koji su podržali policiju u njenom radu i shvatili da su sve mere koje su preduzimane, preduzimane u njihovom interesu.

„Upravo takav vid saradnje i razumevanja garant je stabilnosti i bezbednosti svih nas“, poručio je ministar Vulin i izrazio uvjerenje da će saradnja između policije i lokalne samouprave u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Po dolasku u Policijsku upravu, ministar Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem položio je cvijeće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije.

Delegacija MUP-a Srbije je tokom boravka u Novom Pazaru posjetila Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i obišla manastir Đurđevi stupovi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: