25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Vulin: Pokušaće da upadaju na biračka mjesta, razbijaju kutije…

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da imaju informacije da će više grupa, u nedjelju na dan izbora, pokušati da upada na biračka mjesta i spriječi održavanje izbora.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija imaju informacije da se, za dan izbora, pripremaju više grupa motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u našoj zemlјi, ali i stranog faktora koji će pokušati da kompromituju, pa i spriječe održavanje izbora. Pokušaće da upadaju na biračka mjesta, razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni, organizovani i u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja. Već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u našu zemlјu i pomognu u sprječavanju, odnosno normalnom odvijanju naših izbora i iskazivanju demokratske volјe građana Srbije”, izjavio je Vulin na konferenciji za medije, objavljeno je na sajtu MUP-a Republike Srbije.

Kako je poručio da MUP, BIA i čitav bezbjednosni aparat ove zemlјe, neće dozvoliti da izborni dan prođe tako i neće dozvoliti da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom volјom.

“Upozoravamo one koji su ovo organizovali, one koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan, da znamo kakva je organizacija, da znamo ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolјe da od toga odustanu”, istakao je ministar Vulin.

Dodao je da građani Srbije imaju pravo da kažu šta misle o svakom, bez obzira da li je vlast ili opozicija.

“Nemojte pokušavati da to promjenite i nemojte pokušati da volјu građana Srbije prikažete u bilo kom drugom svjetlu osim kao volјu građana Srbije. Svjesni smo šta nam se sprema, šta nas očekuje i nemojte sumnjati da smo i spremni da zaštitimo izbornu volјu građana Srbije i da zaštitimo demokratski proces i ustavni poredak u našoj zemlјi”, naglasio je Vulin.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: