25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Izbori u Srbiji 2020. Politika Sandžak Sjenica

Za početak radova na državnom putu dva stranačka skupa

Pristalice Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke pravde i pomirenja (SPP) objavile su preko društvenih mreža da su njihovi lideri, Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić, zaslužni što će, nakon dogovora sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, JP “Putevi Srbije” započeti radove na izgradnji i asfaltiranju putnog pravca preko Pešterske visoravni.

Na društvenim mrežama traju rasparava o tome čiji je lider zaslužan za dogovor s Vučićen i ovaj “kaptalni projekat” afaltiranja puta od 12 i nešto više kilometara, dvije stranke za početak radova na državnom putu preko Peštera organuzuju stranačke skupove.

Jedna od objava pristalica SPP-a na kojoj je prikazana ilustracija asfaltiranog puta u Orlju, rodom selu Muamera Zukorlića (Foto: PrtSc fb)

Aktivisti Zukorlićeve SPP su, uz objavu fotografije table sa mapom državnog puta označenog sa “II-197, Duga poljana-Karajukići bunari – Ugao – granica Srb-CG, dionica Rasno-Tuzinje-Krajukiće bunari-Ugao, ukupne dužine 12,86 kilometara.

Investitor radova je JP “Putevi Srbije”, projketant je Institut za puteve AD Beograd, a izvođač radova Novi Pazar put.

Početak radova kod sela Rasno, na putnom pravcu Rasno-Tuzinje-Karajukići bunari (Foto: SPP, fb)

Na postavljnoj tabli, zvanični početak radova je označen za 1. jun, a za završetak radova stoji datum 30. novembar 2020. godine.

SPP je preko društvenih mreža i neformalnih profila objavila da će Muamer Zukorlić dana, 2. juna otvoriti radove na putu Rasno-Tuzinje u 13 i 30.

“Pridružimo mu se u što većem broju, pozovite sve naše članove i simpatizere. Okupljanje ispred prostorija stranke u Sjenici u 12 sati. Svi na Pešter, svi na Pešter! Napravimo veliku kolonu vozila, kao što smo ranije pravili karavane, pokažimo da je SPP najjači bošnjački pokret”, stoji u tom pozivu.

Radni sastanak u SDP Sjenica povodom dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića (Foto: SDP Sjenica, fb)

Uz naglasak da je “ministar Rasim Ljajić uspio je da ispuni dugogodišnji san žitelja pešterskog kraja, i da obezbjedi asfaltiranje pešterske žile kucavice, putnih pravaca Rasno-Karajukića Bunari-Ugao i Raždaginja-Buđevo”, SDP je prije dva dana objavila da na otvaranje radova istog puta u srijedu dolazi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

“U srijedu, 3. juna predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić doći će sa v.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom na otvaranje radova na ovim putnim pravcima”, objavila je stranka čiji je osnivač i bivši predsjednik Rasim Ljajić.

Povodom tog skupa i najavljenog dolaska Aleksandra Vučića u odborima SDP-a su održani sastanci sa omladincima te stranke.

Podsjećamo da je putni pravac Duga poljana Karajukići bunari trebo d bude asfaltiran prije pet decenija, da je prošle godine urađeno 1,6 kilometara puta, te da je tokom izborne kampamnje za Bošnjačko nacionalnio vijeće 2018. godine Muamer Zukorlić najavljivao da će na dionici Raškoviće-Rasno-Tuzinje biti afaltiran put u dužini od pet kilometara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: