29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Za prosrpsku koaliciju nema mjesta u 44. Vladi Crne Gore

Pokret Evropa sad (PES) čiji je predsjednik Milojko Spajić, mandatar za sastav 44. Vlade Crne Gore, saopštio je da sumnja u iskrenost prosrpske koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) za ulazak u vladu.

Manadar za sastav 44. Vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, foto: PES

Istučući da je ponuđeno da ZBCG-u pripadne potpredsjednik Vlade, Ministarstvo prosvjete, Ministrastvo turizma, Ministarstvo sporta i mladih, Potpredsjednik Skupstine iz parlamentarne većine, potpredsjednik Skupštine iz reda žena, 40 posto mjesta u upravnim odborima javnih preduzeća koja se dijele politički i 40 posto ambasadorskih mjesta od onih koja se dijele politički, ukazuju da su lideri ZBCG-a rekli da im iste nijesu prihvatljive.

“Naš prijedlog je bio jednostavan – da se prvo sve dogovorimo, a onda zajedno izađemo u javnost. Međutim, liderima ZBCG nije bilo prihvatljivo, iako je to uobičajena praksa. Zato sad sumnjamo u njihovu iskrenost da formalno prihvate ponudu, a onda da se na dan glasanja predomisle. Ponuda je važila dok nijesmo zaključili da nema promjena u stavu ZBCG. Zato smo tek prije dva dana dogovorili većinu sa kolegama iz Demokrata, Civisa, partijama manje brojnih naroda, a nadamo se sa SNP-om i Ujedinjenom Crnom Gorom koji su dobrodošli u 44. Vladu”, navode iz PES-a.

“Pošto se sumnja u našu iskrenost, jako je interesantno da se ne sjećaju održanih osam sastanaka, na kojima su na neke od njih prisustvovale i kolege iz Demokratske Crne Gore”, istikli su iz PES-a.

Lideri koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andrija Mandić i Milan Knežević su saopštili da su odlučili da prihvate ponudu mandatara i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za formiranje Vlade, objavio je portal CDM.

Oni, su na konferenciji za novinare, saopštili da su se na taj korak odlučili, iako, kako kažu ide njima na štetu. Na pres konferenciji nisu željeli da odgovaraju na pitanja novinara već su rekli da odgovore treba tražiti od Spajića i predsjednika Crne Gora i jednog od lidera PES-a Jakova Milatovića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: