27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Srbija

Razmatrana aktuelna sigurnosna situacija u Republici Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma

Novi sastav Nacionalnog koordinacionog tijela Republike Srbije za sprečavanje i borbu protiv terorizma održao je, u četvrtak, 24. avgusta, 16. sjednicu ovog tijela na kojoj su razmatrana pitanja vezana za izradu novog nacionalnog strateškog dokumenta za oblast prevencije i borbe protiv terorizma.

“Na sjednici, kojom je predsedavao novi Nacionalni koordinator za sprečavanje i borbu protiv terorizma i pomoćnik direktora policije, pukovnik policije Dragan Vasilјević, razmatrana je aktuelna sigurnosna situacija u Republici Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma”, saopštio je MUP Srbije.

Nacionalni koordinator, Vasilјević pozvao je sve prisutne na posvećen rad na svim zadacima iz nadležnosti ovog tijela, potpunu koordinaciju svih aktivnosti na prevenciji i borbi protiv terorizma, radikalizma i nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam na nacionalnom nivou, kako bi se osiguralo efikasno sprovođenje, praćenje, ocjenjivanje i izvještavanje o primjeni strateških dokumenata iz ove oblasti.

Na sednici, kojoj su pored pripadnika MUP-a prisustvovali i članovi iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Vojnobezbednosne agencij, (VBA), Vojnoobaveštajne agencije (VOA), Uprave za sprečavanje pranja novca, Ministarstva spolјnih poslova, Ministarstva za evropske integracije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Vrhovnog javnog tužilaštva i Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbjednost i zaštitu tajnih podataka, razmatrani su i rezulatiti ostvareni na ovom polјu u prethodnom periodu, navedeno je iz MUP-a Srbije.

Foto: MUP Republike Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: