19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru: Nemamo oboljelog od koronavirusa

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru, koji pokriva Novi Pazar i Tutin, saopštio je u nedjelju da nema registrovanog oboljelog od koronavirusa.

Portparol Zavoda Dr. Maida Iković je rekla da su svi poslati uzorci do dana negativni, osim jednog pacijenta sa mjestom boravka u opštini Raška.

“Kao i ovih dana i danas, drago mi je da vam mogu saopštiti da, nemamo registrovanog oboleog od korona virusa”, rekla je Dr. Iković za RTV Novi Pazar.

Ona je dodala da svi koje su telefonom kontaktirali, juće i danas, analaze se u kućnoj izolaciji su dobrog opšteg stanja.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je prema njenim riječima u cilju uzorkovanja briseva izvršio edukaciju medicinskih sestara i tehničara iz domova zdravlja i Opšte bolnice.

Iz ove zdravstvene ustanove je upućen poziv i apel građanima da se pridržavaju mjerama Vlade i imaju što manje kontakata.

Podsjećaamo da su na zvaničnim stranicama Vlade Srbije 27. marta objavljeni statistički podaci o broju zaraženih po gradovima u Srbiji prema kojima u Novom Pazaru ima dvoje zaraženih.

U Srbiji do danas, do 15 sati, registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID-19, a preminule su još tri osobe.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: