Aktuelno Crna Gora Društvo

Zbog arsenala oružja uhapšen bivši policajac, obezbjeđivao bivšeg vrhovnog državnog tužioca Crne Gore

“Pripadnici podgoričke policije su zajedno sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.J. (46) u mjestu Rogami i u mjestu Radovče”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Foto: Uprava policije Foto: Uprava policije Crne Gore

U pretresu su učestvovali i službenici Direktorata za vanredne situacije.

“Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8×57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, kako dodaju, pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina.

“Pronađeno je i 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške”, dodali su iz Uprave policije.

R.J. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa.

Podgoričke “Vijesti” su objavile da je uhapšen Radosav Jelenić (46) od kojeg je policija oduzela arsenal oružja, do avgusta prošle godine bio je službenik Uprave policije i bio zadužen za obezbjeđenje bivšeg vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića

Radni odnos prekinut mu je 3. avgusta 2020. godine, sporazumno, uz otpremninu, pokazuju dokumenta u koja su Vijesti imale uvid. Prema istim dokumentima Jelenić je radio u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti

%d bloggers like this: