26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti: Incidenti sa rukometne utakmice se ne smiju tolerisati, izazivaju strah i neprijateljsko okruženje

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila ponašanje dijela navijača Crvene zvezde na rukometnoj utakmici sa Novim Pazarom.

“Ovakvi povici i transparenti podstiču diskriminaciju na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti i izazivaju strah i neprijateljsko okruženje, što je zabranjeno zakonom. Srbija je država svih njenih građana bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost i ovakvi pojedinačni incidenti se ne smeju  tolerisati”, objavljeno je na zvaničnom sajtu ove nezavinse državne institucije.

Takođe, dodaje se, objave organizacije Narodna patrola na društvenim mrežama koje su uperene protiv migranata ali i naših građana čije su fotografije javno objavljene, nedopustive su i zakonom zabranjene, upozorava poverenica.

“Navedeni incidenti nanose štetu cijelom društvu koje je mnogo puta dokazalo da prihvata i poštuje sve naše građane i građanke bez obzira na razlike po bilo kom osnovu. Ovakvo ponašanje  ne odražava pravu sliku Srbije, zaključuje Janković.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: