25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje

Zbog njih blokirali puteve, a one razbijale blokade

Sabira Hadživadić i Alisa Talović, aktivistkinje Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Prijepolja zajedno sa grupom aktivista Srpske napredne stranke (SNS) i maskiranim muškarcima, u subotu su učestvovale na sprečavanje blokade puta kod Bistrice, između Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Kako se vidi na jednom od emitovanih snimaka na društvenim mrežama one su zajedno sa aktivistima SNS-a pokušavale da spriječe blokadu puta na tom mjestu.

“Nekad zbog njih dvije su blokirali puteve a juče one razbijaju blokadu. SPP kadrovi protiv ekološkog ustanka”, stoji u jednom od komentara.

Na objavljenoj fotografiji se navodi da je s maskom prikazana i Sabira Hadžiavdić bivša direktorka Centra za socijalni rad u Prijepolju koja je zajedno sa Alisom Talović 2019. bila privođenja sbog sumnji za malverzaciju.

Funkcioner SPP-a iz Prijepolja u poslanik u srbijanskom parlamentu Samir Tandir je upravo zbog privođenja Sabire Hadživadić i Alise Talović tada predvodio protest i blokadu saobraćaja na magistralnom putu Beograd – Bar, na ulazu u Prijepolje.

Na tom protestu je učestvovalo oko stotinak simpatizera Stranke pravde i pomirenja i uposlenika Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

Tandir je u skupštinskom obraćanju osudio proteste građana širom Srbije, orgnizirane prošle subote zbog usvajanja Zakona o ekproprijaciji.

Nekoliko desetina građane u subotu je blokiralo je na jedan sat saobraćaj u Bistrici, na rasrkšću puteva između Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: