27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Pucnjava u manastiru Banjska, Kurti pozvao opkoljene i naoružane napadače da se predaju

Eparhija raško-prizrenska, Srpske pravoslavne crkvehitno je saopštila na svom sajtu da se u dvorištu manastira Banjska nalaze naoružana maskirana lica i da se povremeno čuju i pucnji.

Eparhija najoštrije osućuje otvoreno nasilje koje se, kako se navodi, primenjuje u vjerskom objektu SPC-a, pozivajući sve strane da što pre prekinu sukob.

Iz Eparhije je saopšteno da je grupa novosadskih vjernika i iguman Danilo zaključana u manastir Banjska. Tu je i „bratstvo manastirsko“.

“Eparhija je jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi sigurnosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji”, navedeno je u hitnom saopštenju eparhije SPC-a.

– Kurti pozvao napadače sakrivene u manastiru Banjska da se predaju

Kosovski premijer Albin Kurti je saopćio: da je oko trideset dobro naoružanih osoba koji koriste blindirana vozila napalo kosovsku policiju i da se kriju u manastiru Banjska.

Kurti je, prenose mediji u regiji, objavio i fotografije napadača koje je pozvao da se predaju utvrdivši da su opkoljeni.

Napadači se i dalje skrivaju u manastiru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: