25 Aprila, 2024
Aktuelno Sandžak Srbija

Žetva medalja sandžačkih atletičara na Prvenstvu Srbije

Četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje bilans su osvojenih medalja atletičara Novog Pazara na Prvenstvu Srbije održanom u Kruševcu. U bacanju kugle dvije medalje za Sandžaklije.

Teodora Simović je osvojila dva zlatna odličja pobjedivši u trkama na 3.000 i 5.000 metara, Saima Murić je trijumfovala na 800, a Elzan Bibić je najbolji bio u trci na 1.500 metara.

Od tri srebrne medalje jedna je zasijala na grudima Aldina Ćatovića u trci na 1.500 metara, drugu je osvojio Nikola Mijailović na dionici od 5.000 metara, dok je Saima Murić do drugog mjesta došla u trci na 1.500 metara.

Mejra Mehmedović je osvojila dvije bronzane medalje u trkama na 1.500 i 3.000metara, a drugom medaljom, bronzanom, se ponovo okitio Nikola Mijailović u nadmetanju na 3.000 metara.

Kada je u pitanju disciplina u bacanju kugle, zlato je pripalo sandžačkom bacaču iz Prijepolja, Arminu Sinačeviću, koji je imao hitac od tačno 21 metar, a odmah iza njega je bio sjenički div Asmir Kolašinac sa 20,47 metara.

Atletsko Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke prethodna dva dana održano je u Kruševcu , a otvorio ga je direktor Saveza, Slobodan Branković.

Foto: ASS

Povezane vijesti

%d bloggers like this: