27 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2023. Politika

Zukorlić: Opozicija pobjedila u Novom Pazaru

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je sinoć da je opozicija pobjedila u Novom Pazaru i da su ovi izbori potvrdili da je SPP najjača stranka među Bošnjacima u Srbiji. Prema prvim rezultatima parlamentarnih izbora SPP će imati najmanje tri narodna poslanika u Skupštini Srbije.

Kako je sinoć saopšteno iz te stranke On je posebno istakao pobjedu SPP-a i pored udara kojeg su, kako je naveo, izvršili kriminalci u toj opštini. Dodao je da je SPP pobjedila i u brojnim mjestima u dijaspori.

Zukorlić se posebno osvrnuo na Novi Pazar. Kazao da opozicija na osnovu trenutnih rezultata ima većinu.

“Na osnovu trenutnih rezultata opozicija ima ukupno 24 odbornika (SPP – 13 odbornika, SDA – 10 i jedan odbornik GPS). Međutim, još uvijek na nekim biračkim mjestima traje prebrojavanje i vlast ne dozvoljava da se završi glasnje. Spriječili su da naši kontroli preuzmu zapisnike sve sa namjerom da ostave prostora da prekroje izbornu volju građana Novog Pazara. Mi ćemo učinti sve što je do nas da sačuvamo izbornu volju. I neka se zna opozicija je pobijedila ovu vlast pored svih ucjena, potkupljivanja, 50 direktorskih mjesta koje kontrolišu, pored 10.000 radnih mjesta nisu uspjeli da osvoje apsolutnu većinu i zato trenutno dok ne nađu sebi medeta svojim izbornim krađama”, rekao je, između ostalog, Zukorlić

Dodao je da je zbog rasipanja 400 glasova koje je osvoji Jahja Fehratović izostala sigurna pobjeda opozicije na ovim izborima.

Kazao da SPP bilježi historijski rezultat u Pazaru, te da će prema projekciji imati 11.000 glasova, da su postigli dobar rezultat i u Prijepolju, a da je SPP druga po broju glasova u Tutinu.

“Jedina smo stranka koja raste. Našim primjerom, kampanjom, kadrovama pobijedili smo i prije izbornog dana”, poručio je Zukorlić.

Kandidat za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek, kritikovao je slavlje pristalica Sandžačke demokrtaske partije, ističući da je ponosan na kampanju i rezultat koji je SPP ostvarila u Novom Pazaru.

“SPP raste i razvija se uprskos svim udarima koje smo imali. Ne znam šta oni tamo slave, SDP pada, to je rezultat ovih izbora. Kod njih još uvijek vlada panika, jer nemaju većinu i zato ćemo sačekati. Sve i da ne bude mislim da smo našim ponašanjem i porukama i kadrovima pobijedili i prije izbornog dana”, poručio je Đerlek.

Juče su u Srbiji održani vanredni parlamentarni izbori i izbori u 65 gradova i opština, uključujući Novi Pazar, Prijepolje i Priboj.

Izvor: SPP, SNEWS

Povezane vijesti

%d bloggers like this: