20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Zvanično za dva dana 68 novozaraženih, o preminulima šutnja

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru danas je saopštio da je tokom vikenda registrovano ukupno 68 novoinficiranih u Novom Pazaru i jedna osoba u Tutinu.

“Na dan 28.06.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 4398 od tog broja, broj inficiranih je 578: Novi Pazar 466 lica, Tutin 91 lice, Raška 7 lica, Beograd 4 lice, Novi Sad 1 lice, Čačak 2 lica, Pančevo 1 lice, Priboj 1 lice, Sjenica 4 lice, Leskovac 1 lice”, navedeno je na zvaničnoj stranici Zavoda.

Kako je ranije predočeno 26 juna ukupan broj zataženih liva u Novom Pazaru je bio 398, a u Tutin u 90 lica.

Zvaničnici Opšte bolnice i lokalne samouprave u Novom Pazar posljednjuh dana ne saopštavaju zvanične informacije o broju preminulih. O tim informacijama se šuti, kako neformalno saznajemo, jer bi moglo da dođe do panike među građanima i nemilih scena.

Ambulantna vozila ispred Ingektivnog odjeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru čekaju transpirt bolesnikai

Posljednji podatak o broju preminulih iznio je direktor Zavoda za javno zdravlje koji je prošle sedmice kazao da je od početka pandemije preminulo 18 pacijenata, prenio je radio Sto plus.

– Lončar: Situacija pod apsolutnom kontrolom

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar ,izjavio je danas da je situacija u Novom Pazaru „pod apsolutnom kontrolom“ i da nije istina da je za protekla 24 umrlo 12 osoba.

On je za Tanjug rekao da je situacija bila alarmantna zbog velikog priliva pacijenata u kratkom roku, te da nije istina da nema opreme, materijala i lekova”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: