19 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Novi Pazar Politika Sandžak

SPP održala zavržni skup: Mi dolazimo, bojte se samo Boga

Na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru sinoć je održana završna konvencija liste „Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca“. Uprkos kiši više hiljada građana na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića još jednom je svjedočio autentičnosti i univerzalnosti politike Stranke pravde i pomirenja, objavila je NA Sana, bliska toj političkoj opciji.

Nosilac liste i predsjednik SPP-a Muamer Zukorlić je u svom obraćanju obećao da nakon 21. juna građani, sem Boga, neće morati nikoga da se boje i da će najbolji, koje okupi SPP, dobiti dobiti šanse.

U svom govoru Zukorlić je naglasio da njegovu listu čine odlučni borci i ljudi koji su donijeli odluku da presude korupciji i kriminalu, ucjenama i propadanju koje traju punih 30 godina.

“Isto kao što ste sada odlučni, punih 30 godina imali ste sabura i strpljenja, davali im šansu, jedan mandat, pa drugi, pa treći, pa jednima, pa drugima, pa ponovo, pa obećanja, prosperitet, putevi, a gdje su fabrike? Sjećate se, devedesetih kad su oni dolazili bilo je na desetine fabrika, gdje su? Ko ih je uništio? Sjećate se poslije toga desetine hiljada manjih porodičnih preduzeća, konfekcije, odjeće i obuće, ali i to su sahranili. Čovjek je dostojanstveno Božije biće i niko nema pravo da ga omalovažava, ucjenjuje i ponižava. Ne smije čovjek da se boji čovjeka, ne smije građanin da se boji vlasti”, ukazao je on dodajući da “imamo najbolju dijasporu, njih milion i po najsposobnijih, bogatih, koji su spremni da dođu i ulože ovdje milione, ali bez reketa, otimačine i ucjena”.

Za svou Stranku pravde i pomirenja je konstatovao da je na vrhuncu snage, u odnosu na druge političke partije u Sandžaku iz vremena kada su one to bile.

“Ključna razlika je što sada nema svađe. Nama ne smeta konkurencija, naprotiv, mi volimo takmičarski duh, ali razlika između naših i njihovih skupova jeste to kod nas nema koncerata ni bendova, nema pjevača. Mi nudimo kadrove i bolje sutra, ne nudimo koncerte, ne treba to građanima. Vidite li razliku? Kada su oni bili jači svađali smo se, sada kad smo mi jači nema svađe. Zato, još ovo nekoliko dana možemo biti u različitim kolonama, različitih boja, mi u bijeloj, oni u crvenoj, oni tamo u šarenoj, ali samo nekoliko dana još. Onda kada poslije 21. mi pobijedimo bićemo vlast za sve građane. Nema revanšizma, nema osvete. Znajte, to je naše obećanje i naša prisjega vama“, obećao je Muamer Zukorlić.

On je pre pristalica i aktivistima svoje stranke obeća da će kada pobijede obnovitu Staru čaršiju u Novom Pazaru, od Sandžaka koja je regija rekorda iseljavanja u zadnjem stoljeću napraviti regiju useljavanja.

“Biće to najpoželjnije parče zemlje. Ovo će biti regija koja spaja i koja će biti izvor stabilnosti, ovo će biti čvor mira, mjesto susreta i mjesto bogatstva različitosti, nukleus novog balkanskog jedinstva”, kazao je.

– Kriminalci u šahte

Zukorlić je poručio da, kada Stranka pravde i pomirenja(SPP) pobijedi kockarnice, kriminalci, javne kuće, ucjene i strah od vlasti postaće prošlost.

“Dok su ratovi bili izašli ste iz podzemlja, mi vas vraćamo u podzemlje. Ispod šahti svi, dolje sa trećeg sprata, dolje iz pravosuđa, dolje iz policije. Oni misle da ih se bojimo, njih se boje samo oni koje plaćaju, jer su neslobodni, jer su im se pokorili. Ne zanju da postoje pravi ljudi, vjernici koji se ne boje kriminalaca. Ne boje se nikog osim Boga”, naglasio je on i dodao de će poliitka njogeva stranke biti model za cijelu državu.

Zukorlić je rekao i da će se samo pobjedom SPP-a cijelo bošnjačko tjelo osloboditi.

„Samo pravo i sretno. Samo pravo i zdravo. Samo pravo i tamo vas čeka pobjeda. Budite dobri kao i do sada, pomozite i onoj šačici koja nije uspjela da shvati. Pomozite im da shvate i prihvate, pa čak i oni tamo na koncertu neka znaju da su i oni naši. I njih ćemo osloboditi. Mi kada dođemo na vlast neka znaju da ih niko neće tjerati sa radnih mjesta. Znam da će mnogi od njih da nas glasaju. Braćo i sestre, 21. samo jako, samo hrabro, samo pravo. Svi oni koji idu samo pravo uvijek znaju koga trebaju da zaokruže. Vidimo se u hairu i pobjedi u nedjelju, ako Bog da“, zaključio je Zukorlić.

Zukorlić je tokom govora više puta prekidan skandiranjem aplauzima, a prehodno su predstavljeni kandidati te liste za narodne poslanike.

Prehodno se prisutnima obratio predsjednik GO SPP-a u Novom Pazaru Edin Zećirović. On je kazao da za Sandžak ima nade, a da se ta nada zove Stranka pravde i pomirenja. Govorili su i predsjednik Mladih SPP-a Edin Numanović, kandidatkinja za narodnog poslanika Misala Pramenković i potpredsjednik SPP-a i kandidat za predsjednika opštine Prijepolje Samir Tandir.

Prema nezvaničnim procjenama završnom skupu koi je održan po je prisustvovaolo oko dvije hiljade ljudi. Prije i tokom skupa saobraćaj u centrugrada je bio provremeni obustavljen, a zbog održavanja još jendog političkog skupa, obezbjeđiavo ga je veliki broj pripadnika policije i snaga sigurnosti.

Izvor: http://sanapress.info/2020/06/17/zavrsni-skup-spp-nasom-pobjedom-sandzak-ce-biti-izvor-stabilnosti/

Foto: SPP, https://www.facebook.com/pg/MuamerZukorlic/photos/?tab=album&album_id=10157125454041697

Povezane vijesti

%d bloggers like this: