26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Izbori u Srbiji 2020. Novi Pazar

Održana dva predizborna skupa, policija u Novom Pazaru na visini zadatka (FOTO)

Zbog održavanja dva predizborna skupa, večeras, u užem centru Novog Pazara, saobraćaj je u tom dijelu grada bio privremeno obustavljen i preusmjeren.

U regulisanju saobraćaja i održavanja bezbjednosti učestvovao je značajan broj pripadnika PU Novi Pazar, a policijskim radom je koordinirao pomoćnik direktora policija MUP-a Srbije i VD načelnika PU Novi Pazar Bogoljub Živković, sa saradnicima i načelnicima odjeljenja.

Pripadnici sigurnosnih službi i polcajci u uniformama bili su raspoređeni na više mjesta, ispred zgrade lokalne samouprave, na raskrsnicama i u neposrednoj blizini održavanja završnih predizbornh skupova.

S obzirom na kolone vozila koje su pristigle iz Sjenice i Tutina, kao i pravca Ribarića, policijske patrole su bile raspoređene na ulazu u grad i ulicama kuda su prolazile stranački aktivisti.

Na gradskom trgu Gazi Isa beg završni skup sa počtekom oko 19 održala je lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo”. Na tom skupu je prisustvovalo oko hiljadu i po ljudi, a okupljenima se obratio nosilac liste i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić. Tokom skupa predstavljeni su i kandidati za odbornike i narodne poslanike ove liste.

U Pješačkoj zoni nešto poslije 20 sati počeo je skup liste “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, koji je organizirala Sandžačka demokratska partija (SDP). Okupljene pristalica su, noseći staranačka obilježja, na skup u cengtru grada stigle u kolonama iz šravaca Hadžeta, Luga, Ćukovca, kao i automobilima iz Sjenice, Tutina i ostalih mjesta.

Na skupu se obratio osnivač te stranke, predsjednik Socijaldemokrtatske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić, kao i stranački funkcioneri.

Tokom skupova i kretanja kolone došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava i oba skupa su, prema sadašnjim infomacijama, završena bez incidenata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: