28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

RK Novi Pazar: Nastavak lige nemoguć

Rukometni klub Novi Pazar uputio je Rukovodstvu ARKUS LIGE, Rukometnom savezu, kao i svim klubovima zvaničan prijedlog za završetak lige prema trenutnom plasmanu na tabeli.

Na zvaničnoj FB stranici novopazarskog prvoligaša stoji da su vanredna situacija u Srbiji i velika takmičarska pauza glavni razlozi zbog kojih treba okončati prvenstvo za ovu sezonu, te da je zaštita zdravlja igrača osnovni prioritet.

Upravni odbor RK Novi Pazar smatra da ukoliko odluka o vanrednom stanju potraje do 15.aprila da se tada proglasi završetak prvenstva i liga završi bez osvajača titule.

Pored dodatnih predloga za klubove koji bi prema trenutnom plasmanu ispali iz lige, te odigravanja baraž utakmica za popunu mjesta u najvišem rangu takmičenja, klub je predložio i da status u KUP-u Srbije bude riješen po istom principu, tj. bez pobjednika.

Uprava Novog Pazara pozvala je i druge klubove, kao i sve relevantne rukometne institucije i prijatelje rukometa da sto prije izađu sa svojim konkretnim prijedlozima u cilju prevazilaženja novonastale situacije.

RK Novi Pazar je trenutno na 4. mjestu ARKUS rukometne lige Srbije, gdje je jedno kolo prije kraja prvog dijela prvenstva obezbjedio učešće u play off-u za za doigravanje za naslov prvaka u sezoni 2019/2020. godine, što je do sada najbolji plasman u historiji ovog novopazarskog kluba.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: