17 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Gradonačelnik Novog Pazara, zbog kritika upućenih Vučiću, smijenio dogradonačelnika

Gradonačelnik Novog Pazara Nihata Biševca saopštio je da je smijenio dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića, funkcionera SDA Sandžaka. Biševac je u izjavi potvrdio da je Ašćerić smjenjen zbog toga što je sa pozicije pomoćnika gradonačelnika kritikovao jučeraššnju posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac

“Jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za naš grad je, u ovim teškim trenucima, značila puno, a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene. Svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost”, ozjavio je Biševac.

On smatra “da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja”.

“Zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika. U isto vreme, poštujući naš potpisani sporazum pozivam Starnku demokratske akcije da predloži drugoga kandidata za ovu odgovornu i važnu funkciju”, poručio je gradonačelnik Biševac, funkcioner Sandžačke demokrtaske partije (SDP) čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Ističući da Novi Pazar, kao i cijeli svijet preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji, Biševac je mišljenja da ovo nije ni vrijeme ni mjesto za politička prepucavanja.

“Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad sačuvamo živote svih naših ljudi”, poručio je.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara i visoki funkcioner SDA Sandžaka Emir Ašćerić je, iznoseći svoj stav, o predaji 13 respiratora od strane Aleksandra Vučića Opštoj bolnici u Novom Pazaru, uz slikanje ispred zgrade lokalne samouprave ovog grada, ocjenio kao zloupotrebu i brutalnu političku kampanju režima.

“Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje ‘donacije’ bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu trebale biti opremljene adekvatno i ranije? Zar bolnica kojoj gravitira 300.000 stanovnika u regionu ne mora biti svakako spremna i sa više respiratora? Zašto se ovo naziva “pomoć”?, upitao je Ašćerić konstatujući da nije čuo da se dodatno opremanje bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu… naziva “pomoć”, naveo je Ašćerić u objavi koja je naišla na regovanja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: