30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Nove mjere u Novom Pazaru, radno vrijeme ograničeno i za kladionice

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara je nakon uvuđenja vanredne situacije zbog povećanog broja zaraženih koornavorusom, u nizu zaključaka, usvojio i odluku o zabrani rada svih dječjih vrtića, rad dječjih igraonica i penzionerskih klubova na terotoriji grada.

Ograničenje radnog vremena od 7 do 19 sati, prema odluci Štaba odnosi se, sem na ugostiteljske objekte, i na kladionice i objekte u kojima se organizuju igre na sreću, objavljeno je iz gradske uprave Novog Pazara.

U objektima je, prema usvojenim mjerama dozvoljeno da za stolom budu najviše dvije osobe, uz obavezno korišćenje zaštitne opreme. Udaljenost stolova u objektima mora biti 2 metra. Kontrolu poštovanja mjera na terenu vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave.

Kako je navedeno sva igrališta i teretane na otvorenom biće razmontirani, a zabranjeno je i korišćenje sportskih terena.

Za potrebe JKP “Gradska čistoća”, a u cilju dezinfekcije javnih površina Grad će obezbjediti odgovarajuća dezinfekciona sredstva. Rezervoari sa sredstvima za dezinfekciju biće dostupni i građanima, na više lokacija u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: