29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sjenica

SDA Sandžaka u Sjenici: Ministarstvo potvrdilo legitimitet skupštinske većine SDA Sandžaka-SDP-Srpski blok

SDA Sandžaka u Sjenici je saopštila večeras da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo mišljenje da je sjednica Skupštine opštine Sjenica koja je održana 7. oktobra 2020. godine na kojoj su razriješeni dotadašnji predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, te predsjednik Skupštine opštine Sjenica Rejhan Kurtović, kao i ostali organi izvršne vlasti u jedinici lokalne samouprave, legalna i legitimna, te da su novi predstavnici lokalne vlasti izabrani na zakonit način.

“Pozivamo nezakonite držaoce vlasti da na miran i dostojanstven način omoguće i izvrše primopredaju vlasti sa novoformiranom koalicionom većinom, te omoguće normalan rad i funkcionisanje organa lokalne samouprave u interesu i za dobrobit svih građana i građanki Sjenice”, saopšteno je iz Ogranka SDA Sandžaka u Sjenici .


Kako se navodi Ministarsto je ovo mišljenje donijelo postupajući po zahtjevu dvadeset odbornika Skupštine opštine Sjenica kojim je traženo da se izvrši nadzor nad zakonitošću rada Skupštine opštine Sjenica na sednici održanoj 7. oktobra 2020. godine, i da se dostavi mišljenje o legalnosti i legitimnosti navedene sednice,

U objavljenom mišljenju piše da je pitanje razrješenja funkcionera Skupštine opštine Sjenica, kao i eventualno oduzimanje mandata odbornicima, u nadležnosti Skupštine opštine Sjenica.

U Mišljenju se dalje navodi da je postupanje po odlukama Skupštine jedinice lokalne samouprave o prestanku mandata odbornika, kao i o potvrđivanju mandata novom odborniku, u nadležnosti Upravnog suda .

Budući da je Upravni sud u predmetu broj Už 4914/20 odbacio žalbu Andrije Milinkovića koju je podneo protiv odluke Skupštine opštine Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marku, to znači da je ta Odluka ostala na pravnoj snazi i da je Pantović Marko odbornik Skupštine opštine Sjenica.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) koja je prethodno činila okosnicu lokalne vlasti se još nije oglasila.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: