25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Sandžak

Bošnjačka stranka u Rožajama ubjedljivo pobjedila

hIstorijski rezultat Bošnjačke stranke u Rožajama, gdje je BS osvojila apsolutnu vlast sa 22 mandata u ovoj sandžačkoj opštini, pokazatelj je da je Bošnjačka stranka jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i istinski zastupnik prava bošnjačkog naroda”, saopšteno je iz BS nakon lokalnih izbora u ovoj opštini.

Nakon saopštenih rezultata oni su poručili da će nastaviti da vode ispravnu politiku kao i do sada.

“Hvala građanima na ogromnoj podršci koju su nam danas pružili. Naš fenomenalan rezultat u Rožajama pokazuje da Bošnjaci nedvosmisleno biraju Bošnjačku stranku kao svog političkog reprezenta i to je nešto što je dobro za sve buduće političke procese”, naveli su iz BS.

U Bijelom Polju osvojili 5, a u Baru 1 mandat

Prema preliminarnim rezultatima u Bijelom Polju je Bošnjačka stranka imala podrška od skoro 10 odsto glasova i 5 odborničkih mandata.

Na izborima u primorskoj opštini Bar iz Bošnjačke stranke su saopštili da su imali preko 900 glasova podrške birača, te da im je pripao 1 mandat, što je, kako ističu, relativan rast i dokaz kontinuirane politike koju ova stranka vodi u Baru.

u Pljevljima je Bošnjačka stranka nastupila u koaliciji pod nazivom “Prava stvar – Da pobijede Pljevlja” – Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija”, gdje su zajedno osvojili devet mandata.

U opštini Plav je Bošnjačka stranka dobila sedam mandata.

Nakon preliminarnih rezultata u ostalim opštinama političke snage koje su osvojile na državnom nivou vlast 30. avgusta 2020. godine bile su ubjedljive u Podgorici, Zeti, Žabljaku, Pljevljima, Budvi i Tivtu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: