29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Aerodrom u Novom Pazaru samo predizborna fraza?!

Pred izbore objavljena je i skica prijedloga lokacije aerodroma  u neposrednoj blizini Pobrđa, nadomak Novog Pazara

Današnja posjeta Novom Pazaru srbijanskog ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića bila je prilika da se žitelji sandžačkih opština bliže informišu o trenutnim i budućim građevinskim poduhvatima na ovom području, a ponajviše o najavljenoj izgradnji aerodoroma u Novom Pazaru.

Različiti pogledi oko izgradnje aerodroma

Ministar Momirović je danas prilikom obilaska radova na magistralnom putu Novi Pazar-Tutin, pomalo začuđen pitanjem “dokle se stiglo sa projektom izgradnje aerodroma“, odgovorio da “to nije prioritet”.

“To je previše ozbiljna tema. Ne želimo neoprezno da ulazimo u takve investicije i politički sebe promovišemo u nekom kratkom ciklusu samo da bismo rekli da smo tako nešto uradili, a da to ima vrlo upitnu perspektivu”, rekao je on i podvukao da u ovom trenutku ima prioritetnijih pitanja u vidu putne infrastrukture.

Sastanak ministra sa rukovodstvom Grada Novog Pazara

Iz ovakvog odgovora nadležnog ministra jasno se da zaključiti da ni sada, a ni u realnoj perspektivi, aerodrom “neće ugledati svjetlo dana”, kako su u svojim predizbornim nastupima olako obećavali iz SDP-a.

Sastanak sa predstavnicima ministarstva oko izgradnje aerodroma u avgustu 2020. godine

Podsjećamo, u minuloj predizbornoj kampanji gromoglasno su najavljivali iz Sandžačke demokratske partije (SDP), a već u avgustu ove godine u javnosti i potvrdili gradski “oci” Novog Pazara, da su postignuti dogovori sa resornim ministarstvom, te da je samo ostalo da se pronađe adekvatna lokacija za projekat koji će, kako je u junu najavio Rasim Ljajić, koštati 15 miliona eura.

„Jedna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Pobrđa, druga u Izbicama, dok treća pripada tutinskoj opštini. Konačan izbor zavisi od mnogo parametara i o tome će odlučivati stručni tim. Neki od tih parametara su veličina aerodroma i pristup lokaciji a naš sledeći korak je izrada planske dokumentacije”, kazao je u avgustu prošle godine direktor Preduzeća za urbanizam Suat Ljajić za RTV Novi Pazar.

Miting na kome je Ljajić obećao aerodrom

I sam Rasim Ljajić je 17. juna 2020. godine na završnom predizbornom skupu SDP-a u Novom Pazaru, najavio izgradnju aerodroma u ovom gradu.

Novi Pazar bi u bliskoj budućnosti mogao da dobije aerodrom. Ovo je rečeno 18. juna 2020. godine, nakon sastanka pomoćnika ministra za vazdušni saobraćaj i predsednika IO Inženjerske komore Srbije Zorana Ilića i tadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra Rasima Ljajića.

„Danas su nam ovde bili ljudi iz Ministarstva saobraćaja i infrastrukture. Obećali su nam nešto što je meni izgledalo u jednom trenutku neverovatno i bajkovito. Mi već od sutra tražimo lokaciju za izgradnju aerodroma u Novom Pazaru. Moramo što pre da nađemo lokaciju od 20 hekatara za izgradnju piste. Država nam je obećala za to 10 miliona evra. To će biti veoma važan projekat za našu dijasporu“, obećao je tada Rasim Ljajić.

Momirović kazao da aerodrom nije u prioritetima države

Ovako kapitalan projekat je očigledno i kod samih rukovodioca Grada već duboko ostao samo “mrtva riječ na skupovima”, a od poletanja i sletanje aviona ostala su samo obećanja koja tako lako ateriraju samo u predizbornim kampanjama.

Foto: Grad Novi Pazar, rtvnp

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: