19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Kučevićeva zatražila zapošljavanje ljekara u Tutinu

Narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević rekla je na današnjem zasjedanju Skupštine Srbije da su posljedice korona virusa katastrofalne za sve stanovnike Sandžaka.

Kučevićeva je u svom izlaganju podsjetila Ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je dao obećanje prilikom posjete Tutinu da će odobriti zapošljavanje dodatnih medicinskih radnika u ovoj opštini, ali da to i dalje nije učinjeno.

“Iako je opština Tutin jedna od najnerazvijenih u Srbiji ona izdvaja značajan dio sredstava za zdravstvo kako bi svojim građanima obezbjedila kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, rekla je ona i dodala da već duži niz godina nije bilo zapošljavanja zdravstvenih radnika i pored neophodnosti za popunom upražnjenih mjesta u bolnici i seoskim ambulantama.

Kako je kazala, ovo je jedan od primjera nezadovoljstva mladih ljekara koji u potrazi za poslom moraju napuštati svoja ognjišta i zaposlenje tražiti u inostranstvu.

Ona je upoznala kolege i sa velikim donacijama od dijaspore koje pristižu svakodnevno u tutinsku opštinu, od sanitetskih vozila pa do opremanja dijagnostičkog centra.

Na kraju svog obraćanja Kučevićeva je još jednom zapitala ministra Lončara “da li će i kada ispuniti obećanje” i odobriti neophodna radna mjesta za funkcionalan i nesmetan rad Doma zdravlja u Tutinu, te skromne i dostojanstvene uslove za liječenje.

foto:prtsc/rts2

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: