30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Još jedan dan bez preminulih

U Novom Pazaru prema zvaničnim podacima i drugi dan Bajrama je protekao preminulih osoba od korone, dok je obavljen 103 pregleda.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 14. maj 2021. je bilo 7 novih prijema (Novi Pazar 3, Tutin 2, Raška 1, Sjenica 1) i 7 otpusta.

Na osnovu tog izvještaja na respiratorima su bile 3 osobe, a na high-flow su priključeno 2 lica, dok transportovanih pacijenata nije bilo.

Od ukupno 103 pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 45 prvih i 58 kontrolna pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 65 laboratorijske analize, 53 RTG snimak, 42 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 9 pozitivno, kao i 43 PCR testa.

Od ukupno 70 hospitalizovanih Infektivno odjeljenje broji 19, Grudno odjeljenje 21, ORL 15, Interno odjeljenje 1, Respiratorna jedinica 3 i Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 11 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 161 osoba.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: