29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Tutin

Momirović u Tutinu poručio: Investicije nemaju nikakav smisao ako se ne vakcinišete

Srbijanski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u Tutinu najavio investicije u komunalnu infrastrukturu ove opštine i poručio da sve to neće imati nikakav smisao ako vakcinacija ostane kakva je sada u Tutinu i Novom Pazaru.

Momirović se zajedno sa turskim ambasadorom u Srbiji revakcinisao protiv koronavirusa u Domu zdravlja u opštini Tutin i tom prilikom apelovao na građane Tutina i okolnih opština da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako bi se, kako je kazao, u najskorije vreme omogućio normalan život, poslovanje i druženje žitelja ovog kraja.

“U okviru svojih redovnih obaveza obišao sam radove na izgradnji puta od Novog Pazara do Tutina i sa svojim saradnicima uvjerio da radovi napreduju dobro. Planiramo da uložimo desetine milona eura u narednom periodu, ali sve to neće imati nikakav smisao ako vakcinacija ostane kakva je sada u Tutinu i u Novom Pazaru. Iskoristio sam obaveze koje imam ovde da dođem i da se revakcinišem u Tutinu“, izjavio je ministar Momirović, prenosi se iz Vlade Srbije.

Momirović je prenio zahvalnost direktoru Doma zdravlja i svim medicinskim radnicima u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju, i poručio da “svi zajednički moraju da pošalju jasnu poruku i upute molbu ljudima da situaciju sa vakcinacijom shvate ozbiljnije, jer niko ne želi da se ponovi ono što je bilo prije godinu dana u ovom dijelu Srbije”.

U Tutinu su se danas vakcinisali i poznati sportisti iz ovog kraja, među kojima i atletičarka Teodora Simović.

Ministar Momirović je zajedno sa novim ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojom obišao i radove na državnom putu Novi Pazar– Tutin, koje izvodi turska kompanija Tašjapi.

On je kazao i da je u okviru svojih redovnih obaveza, obišao radove na izgradnji puta od Novog Pazara do Tutina, pri čemu se, naveo je, sa svojim saradnicima uvjerio u to da radovi dobro napreduju.

Rekonstrukcija državnog puta Novi Pazar–Tutin u dužini od 20,5 kilometara vrijedna je 24 miliona evra. Fizička realizacija projekta u ovom trenutku iznosi oko 36,5 odsto, iako je planirano da za ovaj period bude 35 odsto.

Rekonstrukcija je predviđena Sporazumom o saradnji u infrastrukturnim projektima između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske, koji je zaključen oktobra 2009. godine.

Momirović je održao i sastanak sa gradonačelnikom Novog Pazara i predsednicima opština Tutin, Prijepolje i Sjenica.

“Na sastanku je razgovarano o investicijama u komunalnu infrastrukturu, a predviđeno je intenzivno ulaganje u izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže, od čega pet postrojenja u Tutinu, po dva u Sjenici i Prijepolju i jedno u Novom Pazaru. Takođe, ukupno će biti izgrađeno i rekonstruisano više od 300 kilometara kanalizacione mreže i za ove investicije u komunalnu infrastrukturu opredeljeno je 186,5 miliona evra”, saopšteno je iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: