29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Tutin u projektu uklanjanja divljih deponija

Opština Tutin je potpisala sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine ugovor o sufinansiranju projekata uklanjanja divljih deponija, saopštili su iz lokalne samouprave.

Ugovor je u ime ministarstva potpisala ministarka Irena Vujović, a u ime tutinske opštine Emina Gusinac.

Za Tutin, koji ima većih poteškoća sa divljim smetlištima, sprovođenje ovog projekta imaće veliki značaj na polju zaštite zdravlja i samog eko sistema na teritoriji ove opštine.

“Inače, oko 500 divljih deponija na teritoriji 43 grada i opštine u Srbiji će biti očišćeno tokom septembra”, izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što je sa predstavnicima tih lokalnih samouprava potpisala ugovore o sufinansiranju projekata uklanjanja smetlišta.

Ministarka Bujović je kazala da su jedinice lokalne samouprave na javnom konkursu kandidovale smjetlišta i divlje deponije koje najviše smetaju građanima, te će one prvo biti očišćene.

“Trudićemo se da i naredne godine odvojimo sredstva za ovu svrhu, ali i da pojačamo kontrolu jer ovim započinjemo veliki posao za čistiju budućnost”, navela je ministarka Vujović nakon zvaničnog potpisivanja ugovora.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: