28 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Selma Kučević na čelu SDA Sandžaka u Tutinu

Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas je saopštila da je predsjedništvo te stranke na svojoj redovnoj sjednici imenovalo diplomiranu pravncu Selmu Kučević za predsjednicu ogranka Stranke u Tutinu.

“Selma Kučević je u prethodnom mandatu vrlo uspješno obavljala funkciju predsjednika ogranka Stranke u Tutinu sa posebnim interesovanjem za angažovanjem mladih stručnih kadrova i brigu o dijaspori. Također, Selma Kučević je u svojstvu narodnog poslanika u Skupštini Srbije pokazala sposobnost u zaštitu interesa građana Sandžaka i ostvarivanju manjinskih prava u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije”, navedeno je iz SDA Sandžaka.

Selma Kučević je kćerka jednog od osnivača SDA Sandžaka i dugogodišnjeg predsjednika opštine Tutin, rahmetli Šemsudna Kučevića. Od 2020. godine, kada je izabrana za odbornicu u lokalnom parlamentu Tutina i za predsjednicu Skupšte opštine Tutin, aktivno se bavi politikom.

Na proteklim parlamentarnim izborima po treći put je kao zastupnik SDA Sandžaka postala narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Srbije.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: