28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Esad Hasanović pobjednik Kragujevačkog polumaratona

Esad Hasanović pobjednik je Kragujevačkog polumaratona koji je danas održan deveti put po redu u tom gradu. Pored njega, na stazi su se pojavila još petorica takmičara iz Novog Pazara.

Vremenom od 1 sat 18 minuta i 23 sekunde kroz cilj devetog “Zastava oružje polumaratona” u Kragujevcu prošao je tridesetšestogodišnji Esad Hasanović iz Novog Pazara, bivši reprezentativac i biciklista Radničkog.

Novopazarci uoči početka trke

Plejadu polumaratonaca iz Novog Pazara danas je predvodio Besim Ibrahimović, jedan od najstarijih učesnika, koji se danas okitio srebrom u trci veterana, što je bila odlična uvertira pred veliki maraton koji ga očekuje u Istanbulu narednog mjeseca.

Ibrahimović sa osvojenim peharom

Danas su iz Novog Pazara na kragujevačkom polumaratonu još učestvovali dobro poznati “Ironman” iz prestolnice Sandžaka Edin Mahmutović (4. mjesto u ukupnom plasmanu), dugogodišnji polumaratonac Eldin Hujević( 13.mjesto) , te Enes Skarep i Misko Rebronja.

Zastava oružje polumaraton danas je u Kragujevcu okupio 500 takmičara iz svih starosnih kategorija, a održan je uz smanjen broj prijava zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Foto:Grad Kragujevac, privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: