29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Izbori 2022: U Tutinu održan predizborni skup liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”

Na trgu Šemsudina Kučevića u Tutinu sinoć je održan predizborni skup liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”, na kome su građanima Tutina čelnici ove partije predstavili svoj program i uputili poruke biračima.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin u svom obraćanju prisutnima je rekao da u Sandžaku jedino njegova partija ima napisan program i zna šta hoće.

„Mi smo jedini koji imaju program, znamo šta hoćemo, znamo kako to da postignemo i imamo sposobne ljude za to“, kazao je Ugljanin.

On je naglasio da je jedini neprijatelj u ovoj zemlji velikosrpska politika, koja zločinima rješava svoje ciljeve.

„Vaš glas i glas svih slobodnih ljudi u ovoj zemlji treba da porazi velikosrpsku politiku i treba da izgradimo modernu, demokratsku državu zasnovanu na vladavini prava“, zaključio je Ugljanin na predizbornom skupu SDA Sandžaka u Tutinu.

Prvi na listi kandidata za narodne poslanike SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je da je program ove partije ugovor sa narodom.

„Obišli smo sve gradove, sela i naselja Sandžaka, direktno smo razgovarali sa svakim čovjekom i sigurni smo da je naš program najbolji odgovor na sve probleme građana Sandžaka, i sigurni smo u svoju sposobnost da taj program branimo i da se za njega borimo“, rekao je između ostalog Imamović.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu i predsjednica ogranka SDA Sandžaka u Tutinu Selma Kučević naglasila je da su naredni izbori za dostojanstvo i identitet, jer kako je istakla „Bošnjaci Sandžaka na ovim izborima ili će opstati i ostati, ili će se utopiti u neke druge stranke i nestati“.

„Otvorenu ruku pružili smo svim Bošnjacima Sandžaka, pozvali ih da zajedno našem narodu obezbijedimo najbolje uslove za život i za opstanak, ali su oni odlučili da pođu putem tuđih i drugih interesa i već pokazali da nisu vođeni opštim i kolektivnim, već isključivo sitnim i ličnim interesima“, naglasila je Selma Kučević.

„Ovih dana gledali ste neke političare u Sandžaku kako se hvale projektima auto-puta i gasovoda, kako pripisuju sebi zasluge za njihovu realizaciju, a znaju dobro da su ti projekti stariji i od njih i od njihovih političkih stranaka, a da je inicijator tih projekata SDA Sandžaka“, istakla je Kučević.

Predsjednik opštine Tutin i kandidat na listi SDA Sandžaka Salih Hot rekao je da je jedno od načela programa te partije na ovim izborima regionalna i lokalna samouprava.

„SDA se zalaže da se što prije usvoji Strategija za brži ekonomski razvoj Sandžaka, za izradu Regionalnog prostornog plana Sandžaka, Regionalnog akcionog plana za zaštitu životne sredine, kao i osnivanje regionalnih insitucija Sandžaka, a želimo i veće ingerencije lokalnih samouprava posebno u oblasti upravljanja resursima“, rekao je Hot.

Kandidat za narodnog poslanika Adnan Šehović poručio je na skupu da je za ovu partiju autonomija i da Bošnjaci budu priznati kao narod i da ne budu građani drugog reda.

„Večeras poručujemo i to da u Tutinu nikada neće biti vlasti bez SDA Sandžaka i nema promjene vlasti u Tutinu“, rekao je između ostalog Šehović.

Članovima i simpatizerima SDA Sandžaka okupljenim na tutinskom trgu se obratio predsjednik Asocijacije mladih te partije u ovoj opštini Dženis Preljević, koji je istakao da su mladi rođeni 90-tih godina prošlog vijeka i kasnije, prve generacije koje su rođene slobodne i imaju pravo političkog izbora, ponosne na svoju vjeru i naciju i koje slobodno baštine svoju kulturu i običaje, a da najveće zasluge za to ima SDA i njeni lideri Sulejman Ugljanin i rahmetli Alija Izetbegović i Šemsudin Kučević.

„U Tutinu postoji samo jedan amanet a to je amanet Šemsudina Kučevića“, naglasio je Preljević.

Skupu je, prema procenama, prisustvovalo oko 5.000 članova i simpatizera SDA Sandžaka, a upućen je i poziv svima da dođu na centralni predizborni skup ove liste koji će se održati u Novom Pazaru u hali Pendik, u srijedu 30. marta od 18:30 sati.

Izvor/Foto: SDA Sandžaka, ttpress, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: