20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Policija u Novom Pazaru pronašla ukradeni bicikl i vratila ga vlasniku

Kradljivac bicikla u centru Novog Pazara (2017.) je ostavio vezani točak i ponio ostatak bickla (arhiv) 

Novopazarska policija je saopštila danas da je pronašla ukradeni bicikli i vratila ga jednom građaninu Novog Pazara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnijeli su krivične prijave protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela krađa i krađa u pokušaju.

“Sumnja se da je on juče u Ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru ukrao bicikl tridesetčetvorogodišnjem sugrađaninu. Policija je kod osumnjičenog pronašla ukradeni bicikl i vratila ga vlasniku”, saopštila je PU Novi Pazar.

Osumnjičeni za krađu bicikla se sumnjiči da je tokom marta ove godine ušao u prostorije Učiteljskog fakulteta u Novom Pazaru, iz kojih ništa nije odnio.

Policijska uprava u Novom Pazaru je po prvi put saopštila da je nekom od građana pronađen i vraćen ukradeni bicikl.

Podsjećamo da je 29. jula 2012. godine policija pronašla ukradeni bicikl Japanca Rija Asađija kojim je stigao u Srbiju na svom putu oko svijeta. Skupocenim bicikl marke “panasonic” crne boje, koji se može kupiti samo u Japanu, ukraden mu je ispred TC “Ušće” na Novom Beogradu, nakon što ga je prethodno zaključao sigurnosnom sajlom na mjestu predviđenom za parkiranje bicikla. Zbog krađe tog biciklia uhapšen je Veljku Đ. iz Borče, a policija je prije pronalaska čuvenog bicikla svim medijima u Srbiji poslala video snimak i fotografija, na kojoj je zabilježen momenat krađe bicikla Asađiju.

Za pronalazak japanskog bicikla posebno založio tadašni srbijanski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, poručivši da je ova krađa sramota za Srbiju i da je Asađi svojim biciklom proputovao cijelu Afriku i 11 zemalja Evrope, da bi bez njega ostao u glavnom gradu Srbije. Mediji su tada pisali da su ovom poznatom Japancu, tokom putovanja, u Africi ukradene cipele, a u Nikaragvi kamera.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: