30 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka (BS) dobija potpredsjednika i dva ministarstva u Vladi Crne Gore

Bošnjačka stranka (BS) će u novom sazivu Vlade Crne Gore imati tri mandata, potpredsjednika i dva ministarstva, potrvrdio je za SNews portparola te stranke Adel Omeragić.

“Na osnovu toga imaćemo potpredsjednika vlade, to će biti Ervin Ibrahimović, predsjednik naše stranke i imaćemo još dva resorna ministra. Ministarstva koja ćemo mi pokrivati Ministarstvo kapitalnih investicija i Ministarstvo rada i socijalnog staranja”, izjavio je Omeragić posjetivši da su tokom pregovora zahtjevali da se uvaži politička snaga Bošnjačke stranke koju ima u Crnoj Gori.

On je rekao da je dogovorena nova Vlada Crne Gore koja će biti izabrana naredne sedmice, nakon Vaskrsa, a manjinskoj vladi, čiji će premijer biti Dritan Abazović, biće još Socijalistička narodna partija (SNP) sa 6 resora, Građanski pokret URA sa 4 ministarska mjesta, Socijldemokratska parrtija (SDP) sa 2 resora i manjinske partije kojima će pripasti 5 ministarstava.

– Crnu Goru čeka mnogo posla

Zvaničnik BS-a je ocjenio da je u ovom trenutku najvažnije da Crna Gora izabere novu Vladu kako bi “nova ekipa” krenula jer, podvlači, Crnu Goru čeka mnogo posla u narednom periodu.

“Cilj je odblokirati sve one institucije koje su trenutno u blokadi, Dominantno je riječ o pravosudnim institucijama. Dakle, izbor sudija Ustavnog suda, popujavanje Savjeta sudstva i izbor, izbor Vrhovnog državnog tužioca, a takođe brojni zakoni čekaju na usvajanje u Skupštini Crn Gore. Neki su od vitalnog značaja, kao što su prijedlog o smanjenju akciza na gorivo, pomoć građanima u jeku poskupljenja osnovnih životnih namirnica i drugih. Crnu Goru čeka i priprema turističke sezone kao i nastavak evropskog puta”, naglasio je Omeragić.

Izrazio je uvjeravanje da će nova vlada biti bolja nego što je odlazeća, te da će građani Crne Gore sigurno osjetiti benefite nove vlasti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: