27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

SSP Novi Pazar: Sramna presuda za ubistvo Ernada Bakana, pravda mora biti dostižna, a zakon jednak za sve

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Pazar saopštio je da najoštrije osuđuje presudu kojom je ubica Ernada Bakana, I.M. (22) osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora i smatra je sramnom.

“Podsjetimo, radi se o mladiću iz Beograda koji je svojom bahatom vožnjom prije više od tri godine usmrtio našeg sugrađanina Ernada u sred dana dok je prelazio pješački prelaz. Ubica je sa lica mjesta pobjegao i nije zastao da Ernadu pruži pomoć”, naveli su iz lokalnog odbora SSP-a, konstatirajući da je ova presuda čist dokaz da u Srbiji postoje „jednakiji“ građani koji su pod zaštitom pravosuđa i sistema.

Iz GO SSP Novi Pazar dodaju da izražavaju veliko saosjećanje sa porodicom Bakan kao i sa velikim brojem porodica širom Srbije koje su, nažalost, žrtve nepravednog sistema koji štiti one bliske režimu.

“Primer Ernada Bakana, nažalost, nije jedini, što nam govori i veliki broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom gdje je osoba koja je izazvala nesreću dobila oslabađajuću ili znatno ublažene kazne. Zato pozivamo najviše državne i pravosudne instance u Srbiji da reaguju povodom ove sramne i ponižavajuće presude. Ako mislimo da od Srbije stvaramo državu dobru za njene ljude, pravda mora biti dostižna, a zakon jednak za sve”, poručili su..

Povezane vijesti

%d bloggers like this: