29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Radić: U Srbiji imamo paralelne strukture i paravojno organizovanje

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je za TV N1 da u Srbiji postoje paralelne strukture i paravojno organizovanje.

U Srbiji očigledno postoje paravojne formacije. Iako smo to od ranije mogli da vidimo od 2020. godine i nasilja aparata koji nastupa stubovima vlasti tokom demonstarcija u Beogradu, pa kasnije tokom drugih incidenata u Beogradu i Novom Sadu gdje je bilo jasno da postoje neke druge paralelne strukture da treba da intervenišu kada treba, srećmo ne automatskim puškama, uglavnom je to bilo šakama i pendrekom, vidimo da postoje paravojne strukture, da je neko to organizovao, Taj neko je odgovoran za ono što se desilo”, ocjenio je Radić navodći da je aparat koji vodi državnu bio obavještajno iznenađen događajima u Banjskoj na sjeveru Kosova.

Naglasio je da je država morala da zna za postojanje “organizovane jedinice” i da je to problem u čitavoj priči.

Radić podsjetio da Srbija zakonom i Ustavom propisuje zaštitu sigurnosti svojih građana, koje treba da štiti od svekolikih opasnosti, a to su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Ministrastvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

Izvor: TV N1

Povezane vijesti

%d bloggers like this: