29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport

Sutra se održava “Strijela mira Sandžak kupa”

Na Rekreacionom centru u Novom Pazaru sutra, u subotu 17. septembra biće održan Drugi kup u tradicionalnom streličarstvu pod nazivom “Strijela mira Sandžak kupa”, najavili su organizatori ovog takmičenja.

Svečano otvaranje zakazano je za 10.00 sati, na vJeštačkoj travi na Rekreacionom centru u Novom Pazaru, nakon čega će uslijediti takmičarski dio kupa na kojem je pored ekipa iz sandžačkih gradova i Beograda najavljeno učešće streličara iz Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.


Drugu po redu manifestaciju organizuje Ustanova ” Sandžačke igre” i Regionalna turistička organizacija Sandžaka (RTOS) uz podršku Opštine Tutin i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), kao i uz saradnju s Gradom Novim Pazarom.

Direktor Ustanove ” Sandžačke igre”, Raid Mekić je istakao da se održavanjem “Strijela mira Sandžak kupa” baštini i afirmiše ovaj tradicionalni sport i da su poseban doprinos za njegovo održavanje dali BNV i Opština Tutin.

Formiranjem Udruženja streličara Sandžaka 2018. godine u Novom Pazaru i Srbii formalno je oživjelo streličarstvo, nakon posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Novom Pazaru i BNV-u.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: