18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Kamberi: Prijete mi hapšenjem zbog govora u Skupštini Srbije

Jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi ukazao je da mu je hapšenjem ili izbacivanjem prijetila potpredsjednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, ujedno i poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS). “Kada je Kosovo u pitanju, inkvizicija je uzela maha u Srbiji pa se oni koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije”, naveo je Kamberi za portal Bujanovačke. 

Kamberi na Fejsbuku ukazuje da je ova projetnja uslijedila nakon njegovog prethodnog govora o Kosovu u Skupštini Srbije.Kamberi navodi da će “Sa mnom ili bez mene zemlja nastaviti da se okreće”, “Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno”.

“Ako smo pogriješili sa puštanjem Aljbina Kurtija iz zatvora, nemojmo pogriješiti što nismo uhapsili Šaipa Kamberija”, izjavila je juče, na sjednici parlamenta na kojoj se raspravljalo o dijalogu Kosova i Srbije, poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) , Snežana Paunović. „Ako to nije moguće, pomjerićemo ga odavde“, rekla je ona.Predložio je moje hapšenje jer sam dan ranije, tokom svog govora o Kosovu, istakao neophodnost vođenja politike sa realnim ambicijama”, napisao je Kamberi.

Dalje, Kamberi je naglasio da ako u Skupštini Srbije govorite istinu o Kosovu, prijete da će vas spaliti na lomači. Gospođa Paunović želi da uhapsi poslanika koji na sjednici parlamenta, koristeći slobodu mišljenja i izražavanja – tu slobodu “garantuje” Zakon o Skupštini – oko tačke dnevnog reda kojom se zahtjeva vođenje politike suočavanje sa stvarnošću. Kada je Kosovo u pitanju, uzela je maha inkvizicija u Srbiji koja one koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije. Danas je ova inkvizicija postala i parlamentarna”, naglasio je Kamberi.

„Žao mi je zbog njihove tvrdoglavosti u odbacivanju realnosti o Kosovu. Srpska politika prema Kosovu i dalje ostaje dogmatična i nerealna. Istina može biti gorka, ali je ne smijete poricati. Sa mnom ili bez mene “zemlja će nastaviti da se okreće”. Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno“, rekao je on.

Izvor:insajder.net, alo.rs, Bujanovačke

Povezane vijesti

%d bloggers like this: