28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Sandžak: OEBS raspisao konkurs za stručno usavršavanje mladih

Misija OEBS-a u Srbiji, kancelarija u Novom Pazaru, u partnerstvu sa lokalnim samoupravama Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja, Nove Varoši i Priboja, već treću godinu zaredom implementira program stručne prakse u jedinicama lokalnih samouprava u okviru projekta “Upoznavanje mladih sa radom lokalne samouprave”, sa ciljem da podstakne mlade na značajnije učešće u društvenom životu, kao i da poboljša znanje i razumjevanje principa dobrog upravljanja, pravnog sistema Republike Srbije i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

Postupak odabira će se isključivo bazirati na proceni znanja, veština i postignuća prijavljenih kandidata, saopšteno je danas iz Misije OEBS-a.

Kandidati imaju priliku da postanu dio grupe odabranih mladih lidera, steknu iskustvo o tome kako se vrši selekcija kandidata i kandidatkinja za rad Iz prve ruke i nauče kako funkcioniše sistem lokalne samouprave

Također, otvara se mogućnost učestvovannja u specijalizovanim obukama na temu upravnog postupka, planiranja i pisanja prijedloga projekata rodne ravnopravnosti i mnogih drugih koji su namenski dizajnirani za Program stručnog usavršavanja u lokalnim samoupravama uz stalnu podršku mentora.

Učesnici će, kako je navedeno u konkursu saznate više o OEBS-u, državama učesnicama, kao i radu Misije OEBS-a u Srbiji.

Mjesečna naknada je u iznosu od oko 300 eura u dinarskoj protivvrijednosti.

Program je namjenjen državljanima/kama Republike Srbije, sa prebivalištem u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, k andidatima/kinjama koji su završili/e osnovne studije 2019. godine i kasnije, zainteresovanim za rad državne uprave i za oblastvladavine prava

Konkurs je otvoren do 6. februara 2023. godine. Za prijave je potrebno popuniti formular i priložiti svoj CV na sledećem linku: https://bit.ly/OSCE_LGF2023

Poželjno je, piše u konkursu, da kandidati/kinje dostave potvrde o prethodnom iskustvu u svojim stručnim oblastima (seminari, učešće u stručnim programima ili projektima, kursevi).

U postupku odabira ocjenjuju se kvalitet prijave, rezultati pismenog testa i usmenog razgovora. Najbolji kandidati i kandidatkinje će biti pozvani na razgovor i pismeni test tokom februara 2023. godine. Ukupno devetoro kandidata i kandidatkinja će učestvovati u programu stažiranja.

Projekat će biti realizovan od januara 2022. do jula 2022. godine, uz finansijsku podršku vlade Norveške.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: